PERSBERICHT

                       VROUWEN STAAN CENTRAAL IN GALERIE OOSTER-LAREN

 

Tijdens deze nieuwe tentoonstelling in Galerie Ooster-Laren, presenteren zich drie nieuwe kunstenaars. Van Tineke van Steenbergen was al eerder werk in de galerie te zien.

 

Sabrina Fintelman-de Jong zoekt in haar werk een balans binnen esthetiek, emotie en decoratie. In deze tijd, waarin interieur en home-decoratie zo’n prominente rol spelen, past  toegankelijke decoratieve kunst. Het decoratieve element wordt nog extra benadrukt  door de brede zwarte lijsten. Deze versterken de kracht van de schilderijen.

Het tekenen van gezichten is voor Sabrina een passie. Ook een portret moet decoratief zijn.

Het natuurgetrouw weergeven van een uniek gezicht is voor haar een realistisch avontuur.

 

De werken van Inez Köhler hebben een heel andere stijl. Inez streeft steeds naar een goede balans tussen fantasie en werkelijkheid. Door het kleurgebruik zijn de schilderijen opvallend aanwezig zonder overheersend te zijn. Warm rood, helder geel en diep blauw geven haar werk kracht.

Vaak houdt zij zich bezig met thema's waarin de mens centraal staat. Zij probeert in een vrolijke, verhalende, mystieke, soms romantische sfeer een dusdanige harmonie te scheppen waardoor een spanningsveld ontstaat tussen lijn, vorm en kleur. Inez Köhler geeft bij het schilderen de voorkeur aan acrylverf en gemengde technieken op doek. Bij het maken van etsen en andere vormen van grafiek experimenteert zij voortdurend met uiteenlopende materialen. 

Het werk van keramiste Silene van Waveren omvat verschillende stijlen, maar is niet onder één noemer te vangen. Toch zijn er enkele speerpunten in haar werk, waar zij inspiratie uit put. Voorbeelden hiervan zijn de natuur en mode: bijzondere kleding met creaties in diverse modestijlen, accessoires, Catwalk Ladies en Bettie's  in keramiek.  

Silene van Waveren is een autodidact. Hierdoor blijft haar werkwijze bestaan: eigen gevoel, omgeving als inspiratiebron, oneindig experimenteren en flexibiliteit. Haar enthousiasme en verslaving aan keramiek maken dat zij lange dagen in haar atelier verblijft. Tijdens haar werk ontstaan nieuwe ideeën en leert zij gaandeweg veel bij. Zij gaat spanningsvelden niet uit de weg; het geeft haar een overwinning als een object met spanningsvelden weer heel uit de oven komt. Ook werkt zij met diverse glazuurtechnieken, onder andere oxiderend stoken, glazuren, engoben, oxides, pigmenten (body stains), maar zij ontdekt steeds weer nieuwe mogelijkheden.

Tineke van Steenbergen exposeert nieuwe schilderijen die behoren tot de serie “Twee Vrouwen”. Tineke schildert het liefst met acrylverf in een figuratieve/abstraherende stijl, met kwast en/of paletmes in felle kleuren. Soms brengt zij de verf direct met haar vingers op het doek  aan om het juiste effect te bereiken.

Haar schilderijen moeten een ziel hebben, emotie en warmte uitstralen, waarbij Tineke zich laat leiden door haar gevoel, spontaniteit en fantasie. Schilderen is voor Tineke van Steenbergen een fijn en interessant avontuur, het is opwindend te zien wat het uiteindelijke resultaat wordt !

 

 

 

Deze tentoonstelling is van vrijdag 25 april t/m zondag 25 mei te zien in

Galerie Ooster-Laren, Eemnesserweg 21 te Laren.

De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag en van 14.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Alle kunstwerken van deze tentoonstelling zijn te vinden op de website van de galerie www.owatmooi.nl.