PERSBERICHT


 

“Het is opwindend te zien” bij de Kunstexpositie van SooS-Brasil 

 

Op zondag 18 en 25 november aanstaande exposeert Tineke van Steenbergen uit Hilversum bij de Kunstexpositie van SooS-Brasil in Malden met haar expositie “Het is opwindend te zien”. Ze prikkelt de kijker met schilderijen over Afrika, over ‘vrouwen’ maar ook met abstracte vormen. Met haar Afrikaanse werken laat zij de trotsheid van de Afrikaanse bevolking zien. In haar serie ‘Two Women’ weet ze voortreffelijk de specifieke uitstraling neer te zetten die alleen vrouwen kunnen hebben. Maar ook haar abstracte schilderijen blinken uit in emotie, kleur en dynamiek.

 

Van Steenbergens werk is uniek door de grote variëteit in onderwerpen, wijze van schilderen en techniek. Ze werkt met acrylverf op doek en combineert dit met gemengde technieken als bijvoorbeeld glitter, nylon of katoen. Om het juiste effect te bereiken, weet ze als geen ander hoe ze de verf op het doek moet brengen; rechtstreeks uit de tube, met penseel of paletmes maar ook rechtsreeks met haar vingers is haar niet vreemd.

 

“Met mijn eigen fantasie en spontane expressie ga ik te werk: intuïtief, met passie en hartstocht, intens tot het schilderij zindert van kleuren en vitaliteit, tot het de totale creativiteit van het onderbewuste heeft vrijgemaakt. Het schilderij leeft, het schildert bijna zichzelf… Ieder schilderij is voor mij weer een uitdaging, een heerlijk avontuur waaraan ik veel plezier beleef. Het is opwindend te zien wat het uiteindelijke resultaat wordt”, aldus Tineke van Steenbergen.

 

Tineke volgde als jong meisje al tekencursussen. Het is haar met de paplepel ingegoten, haar moeder en oma schilderden ook. Momenteel volgt ze een cursus aan de Academie voor Beeldende Kunsten in het Noord-Hollandse Laren. Tineke van Steenbergen is één van de vaste kunstenaars van de Galerie Ooster-Laren (Laren NH), zie www.owatmooi.nl. Op 28, 29 en 30 september jl. heeft deze Galerie haar 6-delige serie “Two Women” geëxposeerd op de kunstbeurs GEAF te Hilversum.

 

Wilt u nu alvast een voorproefje nemen, ga dan naar www.tinekevansteenbergen.eu

 

De Kunstexpositie van SooS-Brasil is elke zondag geopend (m.u.v. de feestdagen), tussen 12.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis. Op de Kunstexpositie exposeren veertig kunstenaars. Twee keer per maand is er een nieuwe kunstenaar met een grote expositie. Adres:“Bothalenshof”, Hatertseweg 4a te Malden.

 

www.soos-brasil.nl

Met dank aan Mendy Belgers, die mij heeft benaderd voor deze expositie.